Festival voor mediamakers

Interview met co-host Nellie Benner

Nellie Benner
Bekend van Feuten, Drugslab, VJ bij Wildhitz en haar YouTube kanaal

Je bent bij MediaBites Amsterdam! Wat is jouw rol tijdens het festival?
Ik ben de co-host in de zaal voor MediaBites Talent. Ik introduceer verschillende sprekers die iets nieuws maken, succesvol zijn en anderen weten te inspireren.

Wat verwacht je van MediaBites Amsterdam?
Een festival vol inspiratie! Veel verschillende mediadisciplines bij elkaar in VondelCS die van elkaar leren en elkaar inspireren. Ik hoop zelf ook nog wat innovatieve ontwikkelingen te zien en nieuwe ervaringen op te doen.

Waar ga je op letten bij de verhalen van de sprekers in de zaal? 
Ik ga letten op vernieuwing en enthousiasme dat iemand uitstraalt. Ik vind het leuk als mensen 100% ergens voor staan en heb vaak geen oordeel over mensen. Ook ga ik erop letten of mensen leuke ideeën hebben en of ze een cross mediale mix kunnen maken.

Jij bent zelf jong talent. Hoe heb jij jouw weg gevonden in het medialandschap? 
Eigenlijk is het bij mij best wel gek gegaan. Ik heb eerst een acteeropleiding gedaan en daarna een andere opleiding. Ik heb een tijdje geacteerd en merkte dat ik dat heel interessant en leuk vond. Vervolgens ben ik zelf YouTube filmpjes gaan maken op mijn eigen kanaal: . Daarna ben ik gevraagd om, samen met Rens Polman (ook aanwezig bij MediaBites Amsterdam op donderdag 18 mei!), het programma ‘Drugslab’ te presenteren bij BNN. Doordat Drugslab online is, heb ik nog weer meer bereik gekregen, ook internationaal wordt het programma bekeken.

Wat is jouw tip voor studenten van een mediaopleiding om een plek te bemachtigen in het medialandscchap? 
Creëer je een groot netwerk. Bijvoorbeeld door naar evenementen als MediaBites Amsterdam te gaan. Doe je hard je best, wees non-stop bezig met jouw ambitie en laat je door niemand uit het veld slaan.

Wat vertel jij tegen je vrienden om ze mee te krijgen naar MediaBites Amsterdam?
Media is voor elk beroep super interessant. Alles ontwikkelt zich zo snel op dit moment op het gebied van technologie en de media. Het is super interessant om over horen, te ervaren en misschien zelfs nog andere te inspireren met wat jij weer weet uit jouw eigen vakgebied. Ga mee en kom het ervaren!

Dit nieuwsbericht is geschreven door Romy Voswijk en Silke Hoekstra, studenten Mediaredactie van Mediacollege Amsterdam.